”Sveriges bästa högläsning”

Sveriges Radio TV Clock in the 1960s.

Sveriges Radio TV Clock in the 1960s. (Photo credit: Wikipedia)

Unga litterära stjärnskottet Olga Grjasnowa är azerisk judinna, född i Azerbajdjan 1984. Som barn utvandrade hon till Tyskland med sina föräldrar. Hennes debut- roman, ”Ryssar är såna som gillar björkar” (Weyler), har fått lysande recensioner och har kallats utvandrarroman, invandrarroman och samtids- roman. Huvudpersonen Masja, drygt tjugo, är på väg att tappa fotfästet. Hon lämnade Baku som barn när det blev omöjligt för en rysk-judisk familj att stanna och kom till Tyskland. När hon förlorar sin älskade flyr hon till släkten i Israel, men ingen vill ha henne och hon törs inte vilja ha någon.

”Ryssar är såna som gillar björkar” går just nu som radioföljetong i Sveriges Radio, i en helt magisk uppläsning av Daniella Mendel-Enk, som måste betraktas som en av Sveriges mest känsliga och tonsäkra uppläsare. Missa inte tillfället att lyssna på en fantastisk bok i ännu en fantastisk uppläsning av Mendel-Enk.

Recension av debutboken i Expressen

Intervju med Olga Grajasnowa i SvD

FB

1 kommentar

Under Notiser

Ett svar till “”Sveriges bästa högläsning”

  1. Fanny

    Ola, jag kommenterar inte någon specifik artikel. Jag tycker bara att din blogg ser väldigt bra ut. Häng i och du kommer över tid få en massa följare. Konstigt ord, kanske inte finns, ”följare”. Är det följare man vill ha? Någon form av bekräftelse vill nog alla ha. Din blogg är mycket bra.
    /Fanny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s