Smygrapport från ”Jane Austen summer camp”

An 1833 engraving of a scene from Chapter 59 o...

An 1833 engraving of a scene from Chapter 59 of Jane Austen’s Pride and Prejudice. Mr. Bennet is on the left, Elizabeth on the right. This, along with File:Pickering – Greatbatch – Jane Austen – Pride_and_Prejudice – This is not to be borne, Miss Bennet.jpg, are the first published illustrations of Pride and Prejudice. Janet M. Todd (2005), Jane Austen in Context, Cambridge University Press p. 127 (Photo credit: Wikipedia)

Förra helgen, som ett högtidlighållande av att det är 200 år sedan Jane Austens levande klassiker Pride and Prejudice gavs ut, höll University of North Carolina sitt första årliga Jane Austen Summer Program, informellt beskrivet som “Jane Austen summer camp”.

The Paris Review hade en journalist i full 1800-talsmundering med på spektaklet. Ted Scheinman förde i strid med reglerna dagbok och rapporterar inifrån det märkliga och fascinerande skådespelet, hårt styrt av regler och koder för att inte rubba känslan av autenticitet och trohet mot Jane Austen och Pride and PrejudiceLäs Scheinmans anteckningar

BB

Kommentarer inaktiverade för Smygrapport från ”Jane Austen summer camp”

Under Notiser

Kommentarer inaktiverade.