Författare recenserade skräddare, som hotade med dålig bokrecension

Rugby shirt

Shirt (Foto: Wikipedia)

D. Foy i Brooklyn hade, precis som de flesta av sina kolllegor, kämpat länge för att bli författare. Han hade jobbat med att gräva diken och med organiskt jordbruk, men nu hade han äntligen sålt en roman till ett indieförlag. Enligt en artikel i Washington Post kommer boken ut nästa vår. Och inte nog med det, han ska gifta sig i september.

Foy bestämde sig för att skaffa sig en schyst svid och hittade en lämplig skräddare i New York. Han försökte ringa ett flertal gånger och lämnade en rad meddelanden. Frustrationen växte, så till slut skrev han om skräddaren på betygssajten Yelp: ”This is not ’24-7 white glove service.’ This is not ‘unparalleled service,’ nor anything close. Contract this ‘business’ at your own risk, ladies and gentlemen.”

Då fick han äntligen ett svar från skrädderiet, från en Daniel som skickade ett e-mail: ”I was just made aware of your Yelp review. We wanted to answer your question but felt you were more interested in a fray. When your book comes out on Amazon, I will personally make sure our entire staff reviews in kind.”

Grälet trappades upp ytterligare, fler mejl utväxlades. Från skrädderiet kom exempelvis följande mejl: “I eagerly look forward to your book coming out. Going to make sure it’s flooded with scathing reviews… Deluge of awful reviews unless that post comes down. Going to make it a top priority.”

Slutligen bestämde sig Foy för att ta bort recensionen av skräddaren på Yelp. Då ändrade också skräddaren attityd, och bjöd författaren och den blivande maken på en gratis skjorta.

BB

Lämna en kommentar

Under Notiser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s