En novell varje kväll 31: ”The Semplica-Girl Diaries” av George Saunders

George Saunders

George Saunders (Foto: Wikipedia)

George Saunders har kallats den bästa nu levande engelskspråkiga novellisten. Hans senaste bok, novellsamlingen Tenth of December, har av Joel Lovell i New York Times Magazine, redan för länge sedan korats till årets bästa bok.

Läs gärna vår recension av boken eller kasta dig genast över en av de bättre novellerna, ”The Semplica-Girl Diaries” , ett bra exempel på vad satirikern och ordkonstnären Saunders kan hitta på när han är i storform.

Saunders har en fantasi utöver det vanliga, han flippar gärna ur och är vansinnigt rolig – en av de roligaste – men det finns också en svärta i hans texter. I den här novellen, som handlar om statusstress, figurerar litteraturhistoriens förmodligen märkligaste trädgårdsprydnader.

O.W.

Lämna en kommentar

Under Artiklar, Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s