En novell varje kväll 37: ”Beyond Lies the Wub” av Philip K. Dick

Philip K. Dick

Philip K. Dick (Foto: Wikipedia)

SF-giganten Philip K. Dick (1928-1982) var extremt produktiv och ganska ojämn, men hans status utanför science fiction-facket tycks stadigt öka, välförtjänt tycker vi. Romaner att börja med: The Man in the High Castle (1962) eller Do Androids Dream of Electric Sheep?, som filmen Blade Runner (1982) bygger på.

Vill man däremot bara ha ett smakprov, kan man hoppa långt tillbaka i tiden. Den första novellen Dick fick publicerad var ”Beyond Lies the Wub” , införd i pulpiga Planet Stories 1952. Den är lite otäck, men utforskar på ett humoristiskt sätt gränserna för det mänskliga.

Så här ser en wub ut.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar, Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s