Novellen 38: ”The Landing” av Lydia Davis

A glass of whisky.

Whisky. (Foto: Wikipedia)

Amerikanskan Lydia Davis, född 1947, är mest känd för sina noveller. Hon har kallats ”the master of a literary form largely of her own invention.” I vilket fall som helst är hon inte konventionell och hennes Varieties of Dis- turbance, som var med på korta listan för fiktion vid National Book Award 2007, finns utgiven på svenska under titeln Samarbete med fluga (Sekwa, 2012).

The Telegraph finns en fantastisk Davis-novell, den korta men ruskigt spännande ”The Landing”. Om du är flygrädd bör du absolut inte läsa den här texten. Den är inte direkt någon övning i mindfulness, men handlar dock om att hantera rädsla. Den är tät och har en perfekt rytm.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar, Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s