Joyce Carol Oates intervjuar… sig själv

Cropped screenshot of Marilyn Monroe from the ...

Marilyn Monroe (Photo credit: Wikipedia)

Vi har länge undrat varför autointervjuer inte är vanligare, mycket vanligare. När författare med nyutgiven bok i den tionde intervjun får samma fråga för tionde gången borde det rimligtvis vara lite frustrerande. Författaren kanske har ägnat fem år åt att få ihop boken, så hen borde rimligtvis veta vilka de allra mest spännande frågorna apropå boken är. Därför är det roligt att kunna presentera en underhållande intervju både av och med amerikanska fenomenet Joyce Carol Oates. Hur hon hinner med allt övergår vårt förstånd.

Och så kom vi att tänka på en annan speciell intervjugenre som är på tok för liten, intervjuer med döda personer. Den kanadensiska författarinnan Sheila Hetis intervju med Marilyn Monroe, som var en stor bokälskare, är ett bra exempel.

BB

Lämna en kommentar

Under Intervjuer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s