En novell varje kväll 44: ”The Forgetful Ghost” av William T. Vollman

William T. Vollman, född 1959, har kallats ”one of the more courageous storytellers of our time.” Han är en sann gränsöverskridare, som sannerligen inte väjer för det annorlunda eller skrämmande, men han har också ett stort hjärta och en massa humor, låt vara att den ofta är ganska skruvad. Stilistiskt är han besläktad med David Foster Wallace.

Det här är en rekommendation av Vollmans märkliga novell ”The Forgetful Ghost”, som handlar om en person som uppsöker ett spöke för att underrätta sig om det hinsides livet. Man associerar till både H.P. Lovecraft (som nämns i novellen) och Lewis Carroll. Berättelsen är ett smakprov ur Vollmans samling med ”spökhistorier”, Last Stories and Other Stories, som kommer ut 2014.

Men det här är också en rekommendation av Vice fiction, som satsar på att publicera nyskriven skönlitteratur varje månad. Medan tidskrifter som Esquire och Playboy har slutat publicera noveller i varje nummer, så satsar exempelvis Vice. Medielandskapet förändras bla bla bla.

Som väntat är författarna som Vice lyfter fram coola, som Vollman, Tao Lin, Ben Brooks och Amie Barrodale. Planen är att skriva mer om publikationer som i likhet med Vice satsar på skönlitteratur.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s