En novell varje kväll 55: ”The Healing Center” av Catherine Lacey

I inledningen av den korta novellen ”The Healing Center” står två kvinnor och speglar sig tillsammans. Berättaren är inte särskilt nöjd med sin egen kropp, men hon hävdar att Sylvias kropp ”has been strategically engineered by God or whatever to cause Earth-shaking want in people, the kind of want that ledas a person to stay up at night, hostage to desire.” Novellen är rolig och sorglig. Den är realistisk, med vidbränd gröt och allt, men det är en lite lätt motvillig realism. Novellen handlar om ensamhet, om att vara hänvisad till ensamheten i sin allt annat än perfekta kropp, och om vänskapens och kärlekens villkor.

Arkivet till Electric Literature’s novellserie Recommended Reading, som bjuder in indietidskrifter och litterära magasin att rekommendera fantastiska noveller, börjar bli riktigt imponerande. Missa inte heller Single Sentence Animations som bygger på författarnas egna favoritmeningar, som en utvald konstnär sedan fått fria händer att tolka.

O.W.

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s