Konsten att köpa en plats på en topplista för böcker

Många amerikanska författare drömmer om att bli uppmärksammade av Oprah Winfrey, om att få ett filmkontrakt med Steven Spielberg och att hamna i toppen av New York Times ansedda bästsäljarlista.

De här tre författardrömmarna skriver Jeff Bercovici skämtsamt om i ”Here’s How You Buy Your Way Onto The New Times Bestsellers List”, och hävdar att det krävs ett gudomligt ingripande för att uppfylla de två första, men att den tredje kan uppfyllas av alla som har tillräckligt mycket pengar.

Nyheten har slagits upp stort i flera amerikanska tidningar, att det ganska lätt går att köpa sig en plats på olika listor, även de mest kända. Det finns särskilda företag som bistår med tjänsten och det verkar inte ens särskilt svårt eller avancerat. Man köper helt enkelt in tillräckligt stora mängder böcker och bryter ned inköpen “into more organic-looking individual purchases, defeating safeguards that are supposed to make it impossible to ‘buy’ bestseller status.”

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s