En novell varje kväll 57: ”I am Asleep but My Heart Is Awake” av Nicole Krauss

För första gången på mycket länge, för första gången sedan John Cheevers dagar, har The New Republic publicerat en novell. Den handlar om en kvinna som ärver en lägenhet efter sin far, en lägenhet som hon inte besökt men som nu får henne att drömma ovanligt livligt. Novellen heter ”I am Asleep but My Heart Is Awake”, är skriven av Nicole Krauss och börjar så här:

Asleep in my father’s apartment, I dream that someone is at the door. It’s him—he is three, or maybe four, years old. He’s crying; I don’t know why, only that he is bitterly disappointed. I try to distract him by showing him a picture book with beautiful illustrations, in colors far brighter than those one gets in life. He glances at the book, but carries on anyway. In his eyes I see that everything has already been decided. So instead I pick him up and carry him around on my hip. It isn’t easy, but that’s how it has to be, because he’s so upset, this tiny father-child.

O.W.

Lämna en kommentar

Under Artiklar, Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s