Etgar Keret om novellen i intervju med Rain Taxi

”All my writing-life people kept telling me that I should stop writing short stories and start writing novels: my agent, my Israeli publisher, my foreign ones, my bank manager—they all felt and keep feeling that I’m doing something wrong here. But for me taking a pragmatic decision when it comes to art is almost an oxymoron. The reason I first picked up a pen and wrote a story had nothing pragmatic in it. Making up characters and places and plots, unlike fixing your plumbing or doing dishes, is anything but practical or rational. I write what needs to be written the way that seems genuinely right. If what comes out of it are stories, then it is my vocation to believe in them and in the fact that they’ll interest people and maybe affect their lives.”

Citatet är hämtat ur en intervju med Etgar Keret i Rain Taxi, men vi hittade citatet på sajten The Short Form. Just det här citatet ingår i deras serie The Craft, som helt enkelt är en samling författarcitat på temat skrivande och kreativitet i allmänhet och på temat novellen i synnerhet. Men huvudnumret är citat ur nyskrivna eller nypublicerade noveller, som ibland finns tillgängliga gratis online.

The Short Form samlar också citat ur författarintervjuer de tycker är särskilt bra och gör en hel del listor. Det är en riktigt rolig sida om man är nyfiken på nyskrivna eller nypublicerade noveller, alls inte bara amerikanska. The Short Form har gjort en världskarta som visar vilka delar av världen man hittills har täckt in.

Ola Wihlke

 

 

.

Lämna en kommentar

Under Artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s