En novell varje kväll 65: ”The Long In-Between” av Adam Wilson

”During my four years of college I had developed what is sometimes called a girl-crush—though the term sounds too cutesy for what I felt—on Elizabeth. I’d taken her class on late capitalism (the syllabus was divided between Edward Said and Judith Butler) in the second semester of my freshman year. By semester’s end I had already copied her hairstyle (straightened black bangs), clothing style (gothic airline stewardess), and eating style (S.S.S.—soup, salad, sashimi), and was finding excuses to stop by her office on an almost daily basis.”

Berättaren i ”The Long In-Between” har just kommit till New York, dit hon kommit för att bo med sin före detta lärare. De lever ett coolt liv, men mycket handlar om yta, möbler och inredning, kläder och smink. Ironin är ständigt påkopplad. Det handlar om att hela tiden framställa sig i så god dager som möjligt. De är tragiskt hippa. Men karaktärerna i Wilsons noveller är verkligen inga karikatyrer, de är trovärdiga.

Många av de andra novellerna i ”What’s Important Is Feeling” har också en tragisk grundton, men det hindrar inte Wilson från att titt som tätt vara hilarious. Novellerna är laddade med mycket fin tidskänsla och titelnovellen erövrade en plats i antologin The Best American Short Stories. Ibland skriver Wilson så snyggt att man skulle vilja plocka ut, rama in och sätta upp enstaka meningar på väggen. Vi har nyligen läst ut novellsamlingen och recenserar den inom några dagar.

Hela Recommended Readings suveräna arkiv, med noveller och utdrag ur romaner, hittar du här.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s