En novell varje kväll 66: ”What Do We Have in Our Pockets?” av Etgar Keret

Brombergs

Etgar Keret är en av Israels mest kända författare och en av världens roligaste novellister. Ofta skriver han kort, ibland riktigt kort. ”What Do We Have in Our Pockets?” hinner du läsa eller lyssna på om du reser mellan Rådmansgatan och Slussen, exempelvis. Det är egentligen ingen berättelse, snarare en vacker och ömsint liten monolog, om att ha fickorna fulla med nyttiga prylar, ifall lyckan plötsligt skulle stå vid den röda brevlådan utan frimärke. Läs. Lyssna på Kerets uppläsning.

Novellen är hämtad ur Suddenly, a Knock on the Door, som kommer ut 17 mars på svenska: Plötsligt knackar det på dörren (Brombergs). Vi vågar redan nu utse den till en av årets roligaste och mest originella böcker,
ett humoristiskt mästerverk.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s