Biografisk essä: ”Dear life” av Alice Munro

Foto: Jonathon Simister

Dear life” är nog ingen novell, man kanske kan kalla texten biografisk essä, men den är oerhört välskriven och berättar öppenhjärtigt om Alice Munros barndom och uppväxt. När man läser den här och många andra texter av Munro blir det tydligt hur viktigt landskapet och platsen är för henne. Hon knyter minnet till specifika saker, som en trasig bräda i en bro, en grusgrop eller en väg.

Munro har ofta talat mycket varmt om sina hemtrakter: ”It means something to me that no other country can – no matter how important historically that other country may be, how ‘beautiful,’ how lively and interesting. I am intoxicated by this particular landscape … I speak the language.”

O.W.

Lämna en kommentar

Under Artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s