”London Review of Books bäst i Europa”

”The current issue carries an extraordinary 26,000-word piece by Andrew O’Hagan on his failed attempt to ghost the WikiLeaks founder Julian Assange’s memoir, which was trending on Twitter before copies even hit the news-stands. The next issue features classicist Mary Beard‘s lecture on ‘the public voice of women’, which has already caused a splash following her assertion that women who speak up in the public sphere are ‘treated as freakish androgynes'”.

Citerat ur ”Is the LRB the best magazine in the world?”, en lång artikel i The Guardian av Elisabeth Day, som hyllar både tidskriften och chefredaktören och grundaren, Mary-Kay Wilmers, som något extraordinärt när det gäller dagens litteraturtidskrifter. De långa essäerna är en del av framgångsreceptet. Tålmodiga och förmögna ägare en annan. Men tidskriften får återigen dåliga resultat i VIDA-undersökningen.

O.W.

Lämna en kommentar

Under Artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s