En novell varje kväll 68: ”The Wish to Be a Red Indian” av Franz Kafka

Karl Bodmer/Library of Congress

Karl Bodmer/Library of Congress

Nedan följer en av Franz Kafkas kortare noveller, flash fiction skulle det väl räknas som idag. För att vara en text av Kafka är huvudpersonen ovanligt lätt att identifiera sig med. Alla kanske inte har fantiserat om att vara just en indian, men någon som är snabbare, förmodat mindre självmedveten och fri?

If one were only an Indian, instantly alert, and on a racing horse, leaning against the wind, kept on quivering jerkily over the quivering ground, until one shed one’s spurs, for there needed no spurs, threw away the reins, for there needed no reins, and hardly saw that the land before one was smoothly shorn heath when horse’s neck and head would be already gone.

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s