Ny roman av Teju Cole

Random House

Random House

Teju Cole är aktuell i Sverige med Öppen stad (Natur & Kultur), som utspelar sig i New York efter 11 september. Med den vann Cole både publikens hjärtan och ett PEN/Hemingway Award. Romanen utsågs till en av årets bästa böcker av mer än tjugo tidningar och tidskrifter. Öppen stad har fått mycket fina recensioner både i Sverige och utomlands. Recension: ”Teju Cole på jakt efter New Yorks hjärta”.

Häromdagen gav Random House ut Every Day is For the Thief. Den gavs ursprungligen ut 2007 av det nigerianska förlaget Cassava Republic Press. Den har hyllats som en av de bättre Afrikaskildringarna på mycket länge, livfull och optimistisk. Läs ett utdrag.

O.W.

Lämna en kommentar

Under Notiser, Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s