litterära termer 21: magisk realism

”Vid vissa tidpunkter i historien pressar kriser fram nya sätt att skriva, nya sätt att skildra verkligheten. När dirigenten och författaren ETA Hoffmann med egna ögon såg resultatet av Napoleons härjningar i Dresden 1813 uppfann han den magiska realismen, en genre som skulle få efterföljare som García Márquez, Gogol och Almqvist.”

Citerat ur ”Ett magiskt realistiskt jubileum” av Kejll Espmark i Svenska Dagbladet, 16 februari 2014. Förutom de många författare Espmark nämner som tidiga företrädare för stilriktningen magisk realism kan man även nämna exempelvis Haruki Murakami och Karin Tidbeck.

O.W.

Lämna en kommentar

Under Litterära termer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s