Amazon har besegrat Storbritannien, nu kommer giganten till Sverige

Nyligen stod det klart att den svenska marknaden ligger öppen för Amazon. Den amerikanska jätten har skrivit avtal med Bokrondellen. Enligt branschtidningen Svensk Bokhandel tar många svenska aktörer på bokmarknaden saken med ro, man anser sig vara förberedda.

När man läser den stora brittiska boknyheten idag i The Bookseller undrar man om det går att vara förberedd: ”Amazon takes half of UKs retail online spend”. Det handlar alltså inte bara om böcker, utan om all försäljning på nätet. Varje britt, barn inkluderade, handlar för 70 pund om året av Amazon.

Amazon skildrades igår i ett BBC-program, Amazon’s Retail Revolution”, och även om det inte är någon nyhet att Amazon erövrar marknad efter marknad efter marknad, så vittnar siffrorna om en häpnadsväckande dominans på den brittiska marknaden.

Mer läsning på samma tema:

Fyrahundrafemtio i Amazonland

Ljudboksrecension: ”The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon” av Brad Stone

Vad är Amazon, egentligen? För vem och vad?

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s