10 saker du (antagligen) inte visste om Shakespeare

I år är det 450 år sedan den store barden William Shakespeare föddes, och det firar The Telegraph med en väldigt underhållande lista sammanställd och skriven av Gregory Doran på anrika Royal Shakespeare Company. Märkligast är nog den första punkten (”Shakespeare caused an air crash”) men flera av de tio punkterna och texterna till dem är riktigt intressanta och underhållande: ”Hitler designed a Shakespeare play”, ”Mozart nearly wrote an opera of The Tempest”, ”Shakespeares theatre stank”, ”Shakespeare had twins” och flera liknande. Texterna är inte mycket längre än den här texten, men mycket roligare.

O.W.

 

Lämna en kommentar

Under Listor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s