Foto: Pizza in the Wild 1 & 2 av Jonpaul Douglass

Det finns en scen i filmen Magnolia (1999), i vilken för övrigt Tom Cruise gör sitt livs roll, som är mycket märklig och befriande på en och samma gång. Det är möjligt att vi har drömt det här, men i en scen börjar det plötsligt regna grodor. Helt plötsligt, i en i övrigt helt realistisk film.

Vi tycker att den LA-baserade fotografen Jonpaul Douglass uppnår något liknande i sina fotoserier Pizza in the Wild och Pizza in the Wild II. I många bilder slokar pizzorna över en kant, och väcker associationer till Salvador Dalis klockor, men mycket av humorn bygger naturligtvis på repetition och överraskning. Och att man kan föreställa sig hur Douglass faktiskt smugit runt med nygräddade pizzor och placerat dem på de mest oväntade ställen.

Ola Wihlke

Stort tack till Jonpaul Douglass som lät oss publicera några bilder ur de bägge bildserierna.

 

1 (1)

 

4 (1)

 

1

 

3

 

2

 

5

 

6

 

14 (1)

Lämna en kommentar

Under Artiklar, Bokomslag bilder och foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s