Dave Eggers sågning av David Foster Wallaces ”Infinate Jest” från 1996

Vilken matchning, att låta den stigande stjärnan Dave Eggers recensera Infinite Jest av den uppåtstigande stjärnan David Foster Wallace. Nu sitter vi med facit i hand och Infinite Jest har en säker plats i den amerikanska litterära kanon. Den hamnar lätt på många 10-bästa-listor.

Men Eggers recension framstår som väldigt tjurig, trots att han borde vara bättre skickad än de flesta att förstå David Foster Wallaces upptåg och nymodigheter. Och när Eggers sedan fick i uppdrag att skriva förordet till jubileumsutgåvan, när Infinite Jest fyllde tio år, då hyllade han romanen.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s