Google-karta som visar alla bibliotek och bokhandlar i USA

Google har, surprise!, gjort ett karta som visar alla offentliga bibliotek och bokhandlar i USA. De offentliga biblioteken markeras med blå punkter och bokhandlarna med brunaktiga punkter. Inte helt förvånande är det tätast mellan punkterna, så att de ibland bildar sjok, i Kalifornien och längs stora delar av östkusten.

Statistiken som den här kartan bygger på är från sommaren 2013, och man kan inte jämföra med hur det såg ut för fem eller tio år sedan. Men rent visuellt får man intrycket att den gamla hederliga bokhandeln gjord av tegel och murbruk står sig ganska bra.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Notiser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s