Sökandet efter Miguel de Cervantes kvarlevor

Miguel de Cervantes y Saavedra

Miguel de Cervantes y Saavedra

Miguel de Cervantes bok Don Quijote av la Mancha anses vara den första moderna romanen. Spanjorerna har all anledning att vara stolta över honom, men hittills har man inte hittat hans kvarlevor. Men nu har rättsmedicinare planer på att genomsöka ett kloster i Madrid, där kvarlevorna eventuellt kan finnas

Och man kommer att använda senast tänkbara teknisk utrustning, en radar som kan göra avläsa föremål genom jordlager. Enligt experter kommer det att ta flera månader att scanna, gräva fram och analysera eventuella fynd.

Den store författaren dog utfattig 1616, anses vara en av Spaniens viktigaste litterära person, om inte den viktigaste. Han är en världskändis som fortfarande läses och inspirerar både vanliga läsare och författare och forskare. Den anses vara en av de allra mest lästa och översatta böckerna, alla kategorier.

Sökandet efter Cervantes sker vid klostret i Madrid, eftersom man tror att han begravdes i klostrets kyrka efter sin död 22 april 1616, men inget är alltså känt mer exakt om var han ligger begravd. Sökningen riktas in på klostrets äldsta delar.

Först försöker man identifiera kroppen och sedan börjar finliret, utgrävningen och identifieringen. Hela företaget väntas kosta 100.000 euros, vilket säkert betalar sig med tanke på den publicitet det skulle väcka och framtida intäkter från turister.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s