Tjock jubileumsantologi från tidskriften McSweeneys och grundaren Dave Eggers livsverk hyllas

”[…]  The Best of McSweeneys is a triumph, not only as a stand-alone book, but also (and especially) as a testament to the power of the short story, the essay, the experiment. A tribute, too, to the power of one person’s vision, proof that writers can influence the world outside the borders of their prose. Eggers, lucky for us, has a great deal of passion for the work of other people, for supporting new writers and celebrating neglected ones. His and his colleagues’ (Jordan Bass and Eli Horowitz, the two editors of McSweeneys) is an essentially artistic project but underneath that is a layer of fierce morality, one that believes in the rights of people and the importance of their stories.”

Jonathan Russell Clark tokhyllar ny monsterantologi med texter från tidskriften McSweeneys: ”When It Becomes Clear What It Is That They Will Be Doing, I Will Be Very Interested in Their Doings: On The Best of McSweeneys”. Tonläget är så uppskruvat att man nästan undrar om Clark söker jobb på McSweeneys, men recensionen är en väldigt fin hyllning av Dave Eggers och ett erkännande av vad han gjort för amerikansk litteratur de senaste 15 åren. Och det låter väldigt lockande med texter av David Foster Wallace (Elizabeth Klemm), Wells Tower, Aleksandar Hemon, Zadie Smith, Jonathan Ames, Sheila Heti, Sam Lipsyte, George Saunders med flera. Vi ska genast försöka få loss ett recensionsexemplar.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s