Putin populärare än på flera år

putinsfolk420pxl-200x298”De senaste åren hade Putins opinionssiffror dalat något från toppnoteringen 88 procent strax efter kriget i Georgien och före den ekonomiska krisens utbrott hösten 2008. Ändå var det i slutet av december 2013 fortfarande 65 procent av de tillfrågade som sade sig snarare stödja än inte stödja Putin, enligt det oberoende opinionsinstitutet Levada. Men efter den ryska inmarschen på Krim – och en sällan skådad patriotisk yra i de statliga medierna – hade stödet i slutet av mars 2014 ökat till 80 procent, den bästa siffran på flera år.”

Citerat ur Putins folk. Rysslands tysta majoritet (Atlas) av Kalle Kniivilä, journalist på Sydsvenskan. Det är svårt att tänka sig en mer vältajmad utgivning av en bok om Ryssland, och dessutom är Kniiviläs angreppssätt originellt, att han vänder sig till så kallade vanliga ryssar, just dem som stödjer Putin och tycker att han förbättrat deras liv. En av de bästa reportageböckerna om Ryssland på länge och utan tvekan en av månadens allra hetaste fackböcker.

Ola Wihlke

1 kommentar

Under Citat

Ett svar till “Putin populärare än på flera år

  1. Ping: ”En oavbrutet fascinerande bok” | Kalle Kniivilä

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s