Kathryn Schulz hyllar bokaktuella Geoff Dyer som en samtida mästare

hämta”But here is the great thing about writing: Unlike, say, biomedicine or electrical engineering, it has no intrinsic limits. If you are good enough, you can get away with anything. And Dyer, at his best, is outstanding. He is one of our greatest living critics, not of the arts but of life itself, and one of our most original writers—always out there beyond literary Mach 1, breaking the how-things-usually-sound barrier.”

Citerat ur ”Kathryn Schulz on the Harmonious Contradictions of Geoff Dyer” av Kathryn Schulz i New York Magazine, 19 maj 2014. Schulz anger tonen för hur det kommer låta i många recensioner av Another Great Day at Sea: Life Aboard the USS George H.W. Bush (Pantheon), Dyers skildring av sin några veckor långa vistelse på ett hangarfartyg. Dessutom kommer två av hans tidigare romaner ut i USA. Reportaget från hangarfartyget har hajpats länge, som en av sommarens hetaste böcker. Schulz skriver i princip att Dyer kan trolla med orden och göra vilket ämne som helst spännande.

Läs mer:

Ett kort utdrag ur boken.

Intervju med Geoff Dyer i The Believer. Intervju i The Paris Review.

Geoff Dyers 10 regler för att skriva skönlitteratur.

Recension av Another Great Day at Sea, i Star Tribune.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s