En novell varje kväll 78: ”Thirteen Wives” av Steven Millhauser

Mycket bra samling

Mycket bra samling

”I have thirteen wives. We all live together in a sprawling Queen Anne house with half a dozen gables, two round towers, and a wraparound porch, not far from the center of town. Each of my wives has her own room, as I have mine, but we gather for dinner every evening in the high dining room, at the long table under the old chandelier with its pink glass shades.”

Citerat ur ”Thirteen Wives” av Steven Millhauser i New Yorker, 27 maj 2013. Den amerikanska novellmästaren Millhauser är en stor favorit, som med sin fabelaktiga och uppsluppna melankoli associerar till bland andra Italo Calvino och Jorge Luis Borges. Vi har länkat till fler noveller av Millhauser: ”In the reign of Harad IV”, ”Cathay” och ”The Invasion from Outer Space”.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s