Mer än 20 opublicerade dikter av Pablo Neruda hittade

Mer än 20 tidigare opublicerade dikter av Pablo Neruda – av ”extraordinary quality” enligt hans förläggare – har hittats bland nobelpristagarens kvarlämnade papper i hans hemland Chile. according to his publisher – have been unearthed among the papers of the late Nobel laureate in his native Chile.

Nerudas spanska förläggare kallade upptäckten ”a literary event of universal importance”, och ”the biggest find in Spanish literature in recent years”. Dikterna skrevs av den mogne Neruda, sade förläggaren, efter 1950-talets Canto General. Dikterna är, enligt bedömare involverad i publiceringen av dikterna, fulla av ”the imaginative power, the overflowing expressive fullness and the same gift, the erotic or loving passion” som Nerudas bästa arbeten.

Läs mer: ”Pablo Neruda poems ‘of extraordinary quality’ discovered”.

Läs utdrag på spanska: ”Encuentran el mayor botín de poemas inéditos de Pablo Neruda

O.W.

Lämna en kommentar

Filed under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s