Nya läsbänkar i London inspirerade av kända böcker

1984-1Londonborna kan glädja sig åt 50 nya läsbänkar, som har formen av uppslagna böcker, varav många utspelar sig i just London. Projektet kallas Books aboout Town och lanseras av bland andra National Literary Trust. Bänkarna har designats av lokala konstnärer, som en hyllning till Londons litterära arv.

Samtidigt lanserar National Literary Trust glädjande forskning om barns och ungdomars inställning till läsning. Siffrorna pekar uppåt, om man jämför med liknande undersökningar som gjorts sedan 2005. Det är fler som uppger att de tycker mycket eller ganska mycket om att läsa. Bara 10% uppger att de inte alls tycker om att läsa.

Inte helt förvånande läser fler barn och ungdomar e-böcker och läsningens status har också ökat. Kanske finns det ett samband? Nästan 40% av de tillfrågade säger att de tycker att det är coolt att läsa, jämfört med bara 31,9% 2010. Men fortfarande uppger ungefär 20% av de tillfrågade att de skulle tycka att det vore pinsamt om de skulle bli ertappade av kompisar med att läsa en bok.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Filed under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s