Chip Kidd vs. 70-talsinspirerade fonter

”Chip Kidd, who designs book covers for Alfred A. Knopf, told me that [Lena Dunhams new book] appears to him to be ‘from around 1972.’ It’s not a compliment. ‘For me it’s sort of like everything that I react against when I’m designing a book cover,’ Kidd said. ‘I just don’t understand why they would go with this route.’ He added that, for a book like Dunham’s, he would think, ‘you would want to send the message that it’s fresh, uncharted territory, and I just don’t get that from this.’”

Citerat ur ”Chip Kidd Thinks Lena Dunhams Book Cover Could Use an Upgrade” av Amy Weiss-Meyer i New Republic, 2 juli 2014. Artikeln handlar om trenden att använda 70-talsinspirerade fonter på bokomslag.

Chip Kidds hemsida

Underhållande TedTalk med Chip Kidd

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s