50 klassiska kultromaner

Via Flavorwire

Via Flavorwire

Flavorwire är bra på listor, Jason Diamond och Emily Temple är dem som är flitigast vad gäller just boklistor. Temple har till sin senaste lista – ”50 Essential Cult Novels” – samlat ett gäng med vitt skilda romaner. Det är en underhållande och inspirerande lista, även om den kanske är lite väl tiltad åt det amerikanska.

Med på listan finns allt från feministiska klassiker av Kathy Acker och Djuna Barnes till sciencefictionromaner av William Gibson och Samuel R. Delaney. Räddaren i nöden finns naturligtvis med, och några romaner av författare i beat-generationen. Mycket inspirerande.

Ola Wihlke

 

Lämna en kommentar

Under Listor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s