”Walk without rhythm / and it won’t attract the worm…”

Christopher Walken brukar vara cool, och se lite latent vansinnig ut, men han har sällan varit så cool som när han jazzar loss i Spike Jonze prisbelönade video till Fatboy Slims ”Weapon of Choice” (2001). Om man bara lyssnar så känns låten kanske aningen daterad, men Walkens släpiga, sexiga och lite rubbade swing tillsammans med Jonzes regi gör att det här bör kunna klassas som en av de svängigaste och roligaste musikvideorna någonsin.

”Walk without rhythm / and it won’t attrack the worm,” är en referens till sciencefictionromanen Dune. Raden ”halfway between the gutter and the stars” är en referens till Oscar Wildes pjäs Lady Windermeres Fan: ”We are all of us in the gutter, but some of us are looking at the stars.”

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Bokomslag bilder och foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s