Tidskriften Caketrain och illustratören Muxxi

67806a67498d6f5453627409d16fb661

 

Litteraturtidskriften Caketrain kommer ut med ett nummer per år, och det här är det elfte numret. Det är en in i minsta detalj välgjord tidskrift som görs av makarna Amanda Raczkowski och Joseph Reed i deras hem i Pittsburgh. Om du är intresserad av nyskriven amerikansk lite mer udda litteratur är detta ett givet köp – tidskriften är lite som en antologi, drygt 250 sidor, med mestadels ganska experimentella texter – lyrik, prosa och en hel del mellanformer – med allt från flashfiction till noveller.

Det är många medverkande, både mer etablerade författare och nya begåvningar. Dryga hundralappen för Caketrain 11 är billigt, särskilt med tanke på höjdpunkter som Robert Lopez postapokalyptiska novell ”How to Live What to Do”

Besök även förlagets hemsida, Caketrain Press.

Men omslaget alltså!? Det är ju så snyggt och coolt att man skulle vilja rama in det – det är gjort att konstnären och illustratören Muxxi från Guatemala. Särskilt färgerna associerar till Latinamerikansk traditionell konst, det finns spår av något ryskt i hennes bildvärld, men den lätt surrealistiska sagovärlden är helt enkelt Muxxis fantastiska värld, som speglar hennes kärlek till spontanitet, frihet och glädje

Muxxi har jobbat med utställningar, tidskrifter, böcker och en massa andra projekt. Hon har även gjort jobb på uppdrag av bland andra Nokia, Skull & Heart, Saatchi & Saatchi och Freakstore. Hon hade vänligheten att låta oss publicera några av hennes bilder. Vi fastnade särskilt för den symmetriska serien We are magical, som bilden till bokomslaget ingår i:

 

6e56d44dd50bf98416757281bcd5e71c

 

2c8d170e30c0a091dbbbd89caa3189ef

 

af78d284fa00b02da766747db5659262

 

Besök Muxxis hemsida och utforska hennes värld vidare. Besök även nätbutiken society6, som har en hel del Muxxi-prylar till försäljning, exempelvis prints/posters, muggar, kuddfodral och väggklockor:

 

a82a582407876a0c3721bb92e264e169

 

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar, Bokomslag bilder och foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s