Peter Mendelsunds två nya böcker och hans Kafka-omslag

978-1-57687-667-1

Peter Mendelsund är associate art director på Alfred A. Knopf i New York. Vi tycker att hans bokomslag är något alldeles extra, bland det absolut bästa som görs. Idag har vi fått hans två nya böcker, What We See When We Read (Vintage), som är en slags läsandets fenomenologi, och Cover (powerHouse Books), som är en rikt illustrerad bibel, ett riktigt praktverk, ägnat åt Mendelsund som omslagsmakare. Han skildrar sin kreativa process både i text och bild.

Vi hoppas kunna recensera båda böckerna om någon vecka, men vi tjuvstartar med några av våra favoriter, Mendelsunds kongeniala omslag till en serie Kafka-böcker:

Det är riktigt smarta omslag, det övervakande öga som i Kafkas litterära universum följer Herr K. och de andra karaktärerna vänds direkt mot läsaren. De är ännu mer anslående i verkligheten och har en skön matt yta. Bilder via Jacket Mechanical, Mendelsunds blogg.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Bokomslag bilder och foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s