Den brasilianske bussmagnaten Freitas äger miljontals vinylskivor och vill ha fler

45_record

Via Wikimedia Commons

”Freitas’s desire to own all the music in the world is clearly tangled up in something that, even after all these years, remains tender and raw. Maybe it’s the nostalgia triggered by the songs on that first Roberto Carlos album he bought, or perhaps it stretches back to the 200 albums his parents kept when he was small — a microcollection that was damaged in a flood long ago but that, as an adult, he painstakingly recreated, album by album.”

Citerat ur ”The Brazilian Bus Magnate Whos Buying Up All the Worlds Vinyl Records” av Monte Reel i New York Times Magazine, 8 augusti 2014. En mycket underhållande och helt underbar essälång artikel om vinylsamlaren Freitas, som köper långtradarlass på långtradarlass med skivor och fraktar dem till en lagerbyggnad i São Paulo. Artikeln handlar om besatthet och samlande och om samlandets existentiella villkor. Å ena sidan lyckan över att göra nya fynd, å andra sidan frågan: Vad ska jag med allt det här till egentligen?

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s