Amazon shoppar inflytande i Washington

”The Seattle-based company this year has boosted its political machine, hiring a crop of new lobbyists and writing bigger checks to members of Congress. It recently retained a powerhouse firm in Washington, D.C., to lobby the Federal Aviation Administration on delivery drones and has flexed its muscle to win a key government technology contract. Bezos, meanwhile, raised his Beltway profile through his personal purchase of The Washington Post in 2013.”

Citerat ur ”In Amazons shopping cart: D.C. influence” av Tony Romm i Politico, 6 augusti 2014. Kanske ska man se den här utvecklingen som en bekräftelse på att Bezos inte köpte The Washington Post bara för att han värnar om god och objektiv journalistik. Men vad väger tyngst – köpt inflytande i Washington eller pr-förlusterna i bataljen mot Hachette? Enligt de flesta analytikerna är det i vilket fall som helst inte läge att köpa aktier i Amazon (AMZN) just nu.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s