Will Self vs George Orwell

Den brittiske författaren Will Self har gott om åsikter och är inte främmande för lite rabalder då och då. Nyligen attackerade han nationalhelgonet George Orwell, hävdade att han var en medioker författare och att hans omhuldade idéer om skrivande helt enkelt är felaktiga: ”A Point of View: Why Orwell was a literary mediocrity”.

Reaktionerna lät inte vänta på sig, argast blev nog Michael Henderson i The Telegraph: ”George Orwell: no wonder the mere ordinary don’t like him”. Bruno Waterfield gör en mer distanserad men grundlig genomgång av Will Selfs argument: ”Self, Orwell and the English Language”.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Notiser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s