Ny lista ska försöka återupprätta underskattade andraromaner

Debutanter får ofta ganska mycket uppmärksamhet, men när de sedan kommer med sin andra roman, är intresset ofta inte ens hälften så stort. Men nu har Slate och Whiting Foundation instiftat ett pris, eller snarare en lista – Slate/Whiting Second Novel List – som ska uppmärksamma andraromaner som inte fått den uppmärksamhet de förtjänar.

Så här funkar det: ”We’re pulling together a list of the very best under-recognized second novels of the past five years – ones that might not have found the readers they still deserve now. ([Suggestions], email secondnovels@slate.com) The list will be voted on by previous winners of the Whiting Awards. And then our five judges—novelists Yiyun Li and Colson Whitehead, independent bookseller Sarah McNally, NewYorker.com literary editor Sasha Weiss, and me, your Slate culture editor—will wrangle a final five of follow-up fiction, to be announced on Nov. 19.”

Det ser vi fram emot. Skriv gärna och berätta om du tycker att någon andraroman, svensk eller utländsk, inte har fått den uppmärksamhet den förtjänar. Om det faller väl ut gör vi en egen lista. Och så vill vi passa på att rekommendera The Neclected Books Page.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s