De mest populära böckerna världen över, enligt Facebook

”What books have stayed with you?

It’s a simple but powerful question. Over the summer, it swept through Facebook, and hundreds of thousands of users listed 10 books that had moved them. ‘They do not have to be the ‘right’ books or great works of literature,’ instructed the most popular version of the viral status game, ‘just ones that have affected you in some way.'”

Citerat ur ”A World of Beloved Books (According to Facebook)” av Robinson Meyer i The Atlantic Monthly, 15 oktober 2014. I artikeln redovisar man resultaten från Italien, Mexiko, Filippinerna, Brasilien, Indien och Frankrike. En bok dominerar alla listor – du kan säkert gissa vilken det är. Det finns skillnader i den litterära smaken, men samma böcker dyker ofta upp i toppen av listorna.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Notiser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s