En novell varje kväll 86: ”The Shared Patio” av Miranda July

cvr9780743299411_9780743299411_lgMiranda July, född 1974 i Vermont, är en amerikansk författare, manusförfattare, skådespelare, konstnär och regissör. Inte nödvändigtvis i den ordningen, men hon är kanske mest känd för att ha skrivit manus till, regisserat och spelat en av huvudrollerna i filmen Me and You and Everyone We Know (2005), som vann priset Caméra d’Or på Filmfestivalen i Cannes.

July har även gett ut två hyllade novellsamlingar, varav den ena, No One Belongs Here More Than You: Stories (2008), har getts ut på svenska av Alfabeta under titeln Ingen hör hemma här mer än du (2008).

Många av Julys originella och utflippade noveller – George Saunders har kallat dem July-esque – har publicerats i tidskrifter som The Paris Review och The New Yorker. ”The Shared Patio” publicerades i Zoetrope: All-Story Nr 4 2005 och du kommer antagligen genast förstå vad Saunders menar med July-esque när du läser den.

Första meningen: ”He is in love with me but he doesn’t know it.”

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s