Recension: ”9,3 på Richterskalan” av Andreas Norman

9789100141806”Dagarna efter [tsunamikatastrofen] skickar många länder världen över hjälpinsatser, en av dem som skickas iväg är Andreas Norman, som är precis i början av sin diplomatkarriär på UD. I den självbiografiska boken 9,3 på Richterskalan (Bonniers) skildrar han sina erfarenheter. Boken framstår som en uppriktig och känslig bearbetning av minnet av skakande upplevelserna under uppdraget. Den är också en skarp kritik av UD:s roll under hjälpinsatserna efter katastrofen. Norman kritiserar departementets hierarkiska organisation, bristen på flexibilitet och bristen på förberedelser.” Läs hela recensionen.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s