Peter Englund intervjuar sig själv med anledning av att han efterträds av Sara Danius

hämta”På Akademiens högtidssammankomst ikväll berättade jag att detta är mitt sista halvår som ständig sekreterare. Den 31 maj 2015 lämnar jag – som planerat – posten. Och jag hade också den stora glädjen och tillfredsställelsen att tillkännage att min efterträdare kommer att bli Sara Danius.

Med anledning av detta har jag gjort en enkel intervju med mig själv.”

Citerat ur ”Mitt sista halvår” av Peter Englund på bloggen Att vara ständig.

Tråkigt att Peter Englund, som har gjort ett fantastiskt arbete, lämnar posten som ständig sekreterare, spännande att det är Sara Danius som efterträder. Ett utmärkt sätt att bekanta sig med henne är att läsa helt aktuella samlingen med artiklar och essäer, Husmoderns död och andra texter (Bonniers).

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s