De 15 snyggaste omslagen till Amerikas mest attraktiva litteraturtidskrift

best_of_pic_3D_loresFör två år sedan tokhyllade Jonathan Russell Clark The Best of McSweeneys, en fet antologi som gavs ut för att fira att den av Dave Eggers 1998 grundade litteraturtidskriften McSweeneys Quarterly Concern fyllde 15 år.

”[…]  The Best of McSweeneys is a triumph, not only as a stand-alone book, but also (and especially) as a testament to the power of the short story, the essay, the experiment. A tribute, too, to the power of one person’s vision, proof that writers can influence the world outside the borders of their prose. Eggers, lucky for us, has a great deal of passion for the work of other people, for supporting new writers and celebrating neglected ones. His and his colleagues (Jordan Bass and Eli Horowitz, the two editors of McSweeneys) is an essentially artistic project but underneath that is a layer of fierce morality, one that believes in the rights of people and the importance of their stories.”

Jonathan Russell Clarks recension är fortfarande läsvärd: ”When It Becomes Clear What It Is That They Will Be Doing, I Will Be Very Interested in Their Doings: On The Best of McSweeneys”. Det är en väldigt fin hyllning av Dave Eggers och ett erkännande av vad han gjort för amerikansk litteratur de senaste dryga 15 åren.

Och nog låter det väldigt lockande med texter av David Foster Wallace (Elizabeth Klemm), Wells Tower, Aleksandar Hemon, Zadie Smith, Jonathan Ames, Sheila Heti, Sam Lipsyte, George Saunders med flera.

Men det här blogginlägget handlar bara om tidskriftens sensationellt snygga omslag – för varje nytt nummer designas omslaget om från grunden – som vi tycker bidrar till att den förtjänar att kallas Amerikas mest attraktiva litteraturtidskrift. Det här är våra 15 favoritomslag:

Mcs48 cover web

Nummer 48

47 2 (1)

Nummer 47

Mcswy46 web4

Nummer 46

44 cover mockup rgb

Nummer 44

38 yellow

Nummer 38

f722fbbd-8b8c-4764-86b2-de1f966d283e_fileupload

Nummer 36

35

Nummer 35

30

Nummer 30

29

Nummer 29

28

Nummer 28

27 cropped

Nummer 27

25

Nummer 25

21

Nummer 21

19

Nummer 19

13

Nummer 13

Flera av de tidiga numren är också väldigt fina, men de är slutsålda och det saknas större bilder av dem. Det var inte helt lätt att välja.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar, Bokomslag bilder och foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s