En novell varje kväll 90: ”Videos of People Falling Down” av Thomas Pierce

När Hall of Small Mammals (Riverhead Books) kom ut i januari 2015 hyllades Thomas Pierce som en ny, egensinnig och originell amerikansk litterär röst. Man behöver bara läsa novellen ”Videos of People Falling Down” så förstår man genast entusiasmen.

Det är en novell vars tempo är halsbrytande, de snabba växlingarna mellan olika karaktärer, som försvinner och plötsligt dyker upp igen, får mig att tänka på filmen Short Cuts (1993) av Robert Altman. Jag kommer också att tänka på American Beauty (1999) av Sam Mendes, men på grund av teman inte tempot. Och en sista association – John Cheever, den amerikanska vardagssurrealismens mästare.

Det roligaste replikskiftet:
”Not now,” she said. ”Tonight maybe.”
”Just because I have an erection, doesn’t mean I’m asking for sex.”

9781594632525

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s