J-Lo skapar stort sug efter ‘förstaupplagan’ av Homeros Iliaden

I The Boy Next Door, en film som inte direkt fått kritikerna på sina sida, spelar Jennifer Lopez en frånskild high school-lärare i engelska som har ett one-night stand med sin yngre granne, spelad av Ryan Guzman. I en scen ger han henne ett exemplar av den gamle barden Homeros Iliaden och den beskrivs som en ”förstaupplaga” som köpts för ”a buck at a garage sale.”

YouTube

Det har skapat ett sug efter Iliaden, en episk dikt från 700 f.Kr som knappast kan sägas ha någon förstaupplaga. Det har inte hindrat att ‘The Iliad, first edition’ har varit den mest sökta termen på AbeBooks.com sedan The Boy Next Door lanserades 23 januari. Den nästa populäraste sökningen är på To Kill a Mockingbird, som det ju varit en del skriverier om.

Nu tycker man på Abebook.com som att det verkar som om folk försöker komma över den rätta upplagan, som har gula och blå pärmar. Bloggaren på Abebook.som spekulerar i att det kanske är en bok gjord som rekvisita, men någon i kommentarfältet har identifierat boken och någon första upplaga kan man nog inte kalla det. Läs mer

978-91-27-11757-0_D

Köp

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Notiser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s