Ny bok om hårborttagningens historia

9781479840823_Full

”Clamshell razors, lasers, lye depilatories, tweezers, waxes, threading and electrolysis. Humanity has used an impressive array of tools to remove hair. This is, biologically speaking, pretty strange. Most of Earths mammals possess luxuriant fur. Only one seeks to remove it. Rebecca Herzigs delightful history of hair removal in America helps explain why: smooth skin is a cultural imperative.”

Citerat ur ”Hair-erasing. Why humanity is obsessed with its fur”The Economist, 7 februari 2015, en recension av Plucked: A History of Hair Removal (NYU Press) av Rebecca M. Herzig.

Idag praktiserar nära nog 100% av alla amerikanska kvinnor någon form av hårborttagning. Så har det inte alltid varit, en gång i tiden var det tydligen nästan synonymt med självstympning, något som infödingar ägnade sig åt. Charles Darwins teorier om vårt ursprung utgjorde, inte helt överraskande, en vattendelare.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s