En novell varje kväll 92: ”In the Cemetery Where Al Jolson is Buried” av Amy Hempel

”In 1975, Hempel moved to New York City, worked through a couple of publishing jobs, then located a nighttime writing class at Columbia with Gordon Lish, a writer and editor at Knopf whose demanding workshops (Tactics of Fiction) became legendary. Their classes together would mark the start of a long professional relationship, resulting in the 1985 publication of her first book, a brilliantly stylized array of short pieces entitled Reasons to Live.”

Citerat ur intervju med Amy Hempel i Paris Review.

Hempels i särklass mest antologiserade novell, ”In the Cemetry Where Al Jolson is Buried”, handlar om en kvinna som hälsar på sin vän på sjukhus. Hon har inte lång tid kvar att leva. Det är en rörande, humoristisk och hjärtskärande historia, berättad med Hempels effektiva minimalism. Det händer oerhört mycket spännande i undertexten. En modern klassiker.

cvr9780743291637_9780743291637_hrKöp

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s