Novellen 99: ”Escape from New York” av Zadie Smith

Zadie

Det nya sommarnumret av New Yorker har nyligen kommit ut, och ett av huvudnumren, vid sidan av ett utdrag ur Purity av Jonathan Franzen, är en novell av den brittiska superstjärnan Zadie Smith. ”Escape from New York” är en komisk novell, trots att den utspelar sig strax efter terrorattackerna 11 september. Det låter som början på en Bellmanhistoria, men Michael Jackson, Marlon Brando och Elisabeth Taylor flyr hals över huvud från ett New York under attack.

Michael Jackson brukar figurera på ett eller annat sätt i Zadie Smits romaner, i den här novellen har hon gett honom egenskaper som man inte är van att förknippa honom med. Han verkar själv lite överraskad.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s